Головна » 2015 » Серпень » 1 » ПОМІДОРНИЙ СЕЗОН (№ 62 від 1 серпня 2015 року)
17:00
ПОМІДОРНИЙ СЕЗОН (№ 62 від 1 серпня 2015 року)

ПОМІДОРНИЙ СЕЗОН

У багатьох господарів на городах  уже масово достигають помідори. Відносно недорого можна купити їх і на ринку. А значить - на старті сезон консервації цього овоча. До нього й пропонуємо кілька рецептів. Обирайте на ваш смак.

Швидкі малосольні помідори
1 Відберіть некрупні дозрілі плоди, помийте їх і покладіть у банку. Попередньо плоди можна біля плодоніжки наколоти зубочисткою.
2. До кожної банки додайте  стебла кропу, листя чорної смородини (2-3 шт.), подрібнений корінь хрону, 2-3 зубчки часнику, по 2 грошини чорного і духмяного перцю.
3. Готуємо розсіл. З розрахунку на 1 літр води додаємо 1,5 столової ложки солі, 1 чайну ложку цукру. Кількість розсолу беріть залежно від кількості помідорів (орієнтовно 1,3-1,5 літра на 3-літрову банку). Розсіл треба  закип’ятити і дати йому трохи вистигнути.
4. Заливаємо розсолом банки з томатами, закриваємо пластиковими  кришками.
Автори рецепту обіцяють, що помідори будуть готовими до  споживання вже за дві доби. Спробуйте.


АСОРТІ
На дно банки порізати:
- 1 невелику цибулину;
- 2-3 зубочки часнику;
- стебла кропу.
Додати:
-5-8 горошин чорного перцю;
2-3 гвоздики;
5 лаврових листочків.
Покласти в банку овочі - помідори, огірки, моркву (кружечками), солодкий перець. Залити овочі окропом і залишити на 10-15 хвилин, злити.
Маринад: на 0,5 літра води:
- 4 столових ложки 9% оцту;
- 4 чайних ложки цукру;
- 2 чайних ложки солі.
Закип’ятити, залити банки, закрутити. На добу  закутати, потім винести у погріб.


ПОМІДОРИ «ПАЛЬЧИКИ ОБЛИЖЕШ»
Для цього рецепта краще брати круглі помідори, а не «сливки», бо в них мало соку.
На дно 1-літрової банки потрібно:
- гілочка петрушки;
- зубочок часнику;
- 1 столова ложка олії.
Помідори порізати на 4 частини і скласти в банки. Зверху покласти 2-3  кружечка цибулі.
Маринад (на 8 літрових банок):
3 літра води;
3 столових ложки солі;
7 столових ложок цукру;
перець горошком;
лаврове листя.
Закип’ятити, зняти з вогню, додати 1 склянку оцту. Маринад трохи охолодити, залити помідори. Стерилізувати банки 12-15 хвилин після закипання води в каструлі.

Категорія: Домашнє господарство | Переглядів: 248 | Додав: salal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: